torsdag 7. april 2016

KS' Brusselkontor

Brusselkontoret er KS' lyttepost mot EU/EØS. Vi følger med på aktuelle saker for medlemmene og bidrar med norske erfaringer og interesser inn i politikkutviklingen i EU.

Brusselkontoret følger spesielt med på KS' tre satsningsområder helse, klima og utdanning. Kort fortalt kan arbeidet deles opp i to hovedområder: Arbeid med EU/EØS-saker og oppdatering om utviklingen i kommunesektoren i andre land.

EU/EØS-SAKER
KS sitt Brusselkontor følger med på politikkutviklingen i EU. Vi formidler relevant informasjon til våre medlemmer og statlige myndigheter. Vi representerer norsk kommunesektorer på ulike arenaer, og vi påvirker politikkutformingen i EU på vegne av medlemmenes interesser.

Påvirkningsarbeidet gjøres spesielt gjennom medlemsskapet i våre to paraplyorganisasjoner CEMR (Council of European Municipalities and Regions) og CEEP , (European Centre of Employers and Enterprises providing Public services) hvor politikere og fagpersoner fra KS i Oslo og KS Bedrift sitter i komiteer og arbeidsgrupper.

I tillegg driver Brusselkontoret med utstrakt informasjons- og kompetansearbeid. Vi arrangerer møter og seminarer, holder en rekke foredrag i Brussel og Norge, tar imot besøk og deltar i arbeidsgrupper.

UTVIKLING AV KOMMUNESEKTOREN 
Videre følger vi med på større utviklingsprosjekter i Europa og formidle gode eksempler fra kommuner i andre europeiske land som kan være interessant for norsk koommunesektor. Og ikke minst så formidler vi gode norske erfaringer på områder hvor EU kan lære av norsk ekspertise.

EUROPA MED KOMMUNALE ØYNE 
KS sitt Brusselkontor sitter ikke alene. Sammen med våre søsterorganisasjoner og paraplyorganisasjoner ser vi på EU med lokale og regionale øyne. Svært ofte er interessene til KS' medlemmer de samme som interessene til lokalt og regionalt nivå i andre europeiske land. Derfor har det lokale og regionale Europa samlet seg i ett hus: The European House of Cities, Municipalities and Regions. Slik ser det ut:

1 kommentar: