tirsdag 17. mai 2016

De kongelige drivhusene i Laaken og andre severdigheter i Brussel

Kong Leopolds II imponerende drivhus i Laeken er åpne kun tre uker hver vår, og siste dag denne gang var fredag 6. mai, da var vi på plass. Men vi var ikke alene, tre kvarter i kø for å komme inn. Dette var imponerende saker, både bygget som sådan, og innholdet med alle plantene. Drivhuset, eller drivhusene, ble reist fra 1874 til 1905. Dette var imponerende saker...

Hoveddrivhuset, det største og mest imponerende. Men det var mange drivhus som var bundet sammen med drivhusganger og tunneler.
Kong Leopold, som har fått på plass det hele, hadde ordnet med statue av seg selv, med skjerming for sol og regn. Leopold til høyre.
I full blomst
Moro med speil...
Flotte og eksotiske blomster
Drivhuskuppelen innvendig, imponerende saker..
Sliten på trikken hjem...

Et par andre turisthøydare...

Atomium
Denne modellen av et atom, mener å ha lest at den er forstørret 1,6 milliarder ganger, sto ferdig i 1958. Kanskje som et symbol på den nye tid. Man kan ta seg rundt i kulene, på toppen er det restaurant og utkikkspunkt. Flott utsikt over Brussel

Interessant som uttrykk for tiden den er bygget i

Jubelparken, eller Parc de Cinquantinaire
Ikke langt fra Schuman, der EU-kommisjonen holder til ligger Jubelparken, eller Parc de Cinquantenaire. Dette er en stor, flott park med en diger triumfbue midt i parken. Denne er så omkranset av to bygninger som en hestesko, med militærmuseum, kunstmuseum og den eldste moskeen i Brussel.

Litt spesielt med tunnelen under parken som kommer opp i dagen midt i...
Det er også et bilmuseum i triumfbuekomplekset. Jeg var innom der og fant mange kjente doninger, blant annet denne...
For dem som husker "Helgenen"

To be continued...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar