mandag 2. mai 2016

Helg i Brussel

For egen del var helgen preget av flytting. Etter å ha bodd tre uker i en leilighet med soppskader (Chambre en Ville - warning!) bodde jeg på hotell frem til lørdag. Da flyttet jeg inn i leilighet i Saint Gilles, skaffet gjennom Airbnb. Det fungerte fint. Ny leilighet i gammelt bygg, lekkert i toppen med terrasse og det hele. Riktignok ser det ut som en byggeplass når man kommer inn i gangen nede, men oppe er det fint og fredelig. Leilighetene i de to nederste etasjene er ikke ferdige enda...

Bra rom med mye lys
Renauld, husverten er en riktig hyggelig kar. Han har gjort denne gården til sitt livsprosjekt tror jeg, og økonomien har nok gått ligg over styr. Han må selge en av leilighetene for å få det til å gå rundt. Men det blir nok bra like vel.
På kafe i Saint Gilles med husverten Renauld og hans venninne
Fotoutstilling
Fikk med meg fotoutstilling med Andres Serrano på Modern Art-museet. Han er en kontroversiell fotograf, som mange mener både er blasfemisk og provoserende. Bildene er sterke og man kan ikke stille seg likegyldig. Han interesserer seg for mennesker utenfor main-stream, og det bærer utstillingen preg av, Andres Serrano - Uncencored.

Mer og mindre kjente tryner...
Om du kommer over denne utstillingen, den vandrer visst rundt, så stikk innom...
Moro med speil


Markeder
På søndager er det markeder i bydelene i Brussel. I helgen fikk jeg med meg to av dem. Det selges det meste, og minner mest om en mix mellom bondens marked og loppis. Loppene tipper jeg for en stor del er tjuvgods.
Fra søndagsmarkedet i Matonge, den "afrikanske" bydelen i Ixelle. Hyggelig stemning, masse folk...

...og mye rart å kjøpe..
På markedet i Saint Gilles, mitt nye nabolag, var det mye lekker mat. Disse ostene var både digre og luktet slik de sikkert skulle..

Det er viktig å leske strupen når man går på marked, Belgisk øk er herlig..
 
 
1. mai
I Saint Gilles var det 1. mai-markering. Parolene gikk særlig på pensjonsalder; det er visstnok slik at pensjonsalderen for folk flest økes fra 65 til 67, mens den for funksjonærer i staten reduseres til 55. Hvis det er tilfelle er det jo høyst forståelig at det reageres, slik sett var det egentlig lite utestemme her...

Mat
Mye bra mat i Brussel. Måtte bare prøve østers. Oyster bar går mann innom og hiver innpå noen østers og skyller ned med sjampis, mer interessant enn godt vil jeg si..
Ser ganske delikat ut, og de lever visst fortsatt...
Food-truck er en trend som også er kommet til Brussel. De stiller opp på strategiske steder, og køene kan være lange av lunsj-kunder i EU-området.
Food-truck, her ved Square de Meeus, rett utenfor KS-kontoret i Brussel

Mye kunstferdig mat å se, her fiskeboller av red mullet mm

Kaffe og croissant er standard, her ved Place du Luxembourg

Når man har besøk her går man gjerne ut og spiser. Forrige uke hadde jeg besøk av mine gode lederkolleger i Midt-Norge, Marit og Ole Gunnar. Her er vi ute og spiser på restauranten Le Clan des Belges, sammen med Åse og Stig fra Brussel-kontoret. Hyggelige folk og god mat..

Jazz
Jazzklubben Sounds fylte 30 år på lørdag, flott storbandkonsert med radioopptak og det hele..
En jazzklubb med sjel, på tross av røykeforbud i mange år nå lukter det fortsatt...
Kjøretøy
Belgierne er visst bilgale. Det kan man nok se på bilparken, mange nye og fine biler. Det har visst noe å gjøre med beskatningsregler og lave bilavgifter, det er mer lønnsomt å tilby en arbeidstaker en ny bil enn lønnspålegg. Men det er også mange fine veteranbiler i gatene. Og det er visstnok et flott bilmuseum her, det får jeg ta senere. Og så er det mange scootere og sykler, Belgia og sykkel hører jo også sammen ...
Mange fine Vespa'er i Brussel, og de fleste av dem har skjørt som her. Det er nok nyttig, for rett som det er kommer det en skur her..

Mang fine gamle sykler, så folk tar nok godt vare på dem. De lagde solide seter før i tiden, det må være et godt forbilde for EU-satsingen Circular economy som skal bidra til lengre levetid på produktene.

Parker og grønt
Det er mange fine parker i Brussel, det har jeg nevnt før. Og når man rusler rund blir man slått av nettopp det, og at de alle har sitt særpreg. Brussel er visstnok Europas grønneste by...
Jardin du Mont des Arts rett ovenfor sentrum og Grand Place

Fortsatt Jardin du Mont des Arts

Nå har folk begynt å innta lunsjen i Square de Meeus, utenfor KS-kontoret

Square Marie-Louise, her ligger Trøndelags Brusselkontor

Dette er jo ikke akkurat noen park, men folk legger stadig på friske blomster til minne om ofrene for terroren, her ved Maalbeek Metrostasjon

Og det var det...
















2 kommentarer:

  1. Får litt Brussel-lengsel av disse fine bildene!

    SvarSlett
  2. Så flink du er å blogg paps! gøy å følge med :-) Sofie

    SvarSlett