tirsdag 31. mai 2016

EU's digitale agenda og siste dag for Telemarksordførerne

Siste dagen for Telemarksordførerne i Brussel ble tilbrakt på Norway House hos den norske EU-delegasjonen. Oda Sletnes ønsket velkommen og fortalte om arbeidet ved delegasjonen og aktuelle saker, blant annet om migrasjonskrisen. Hun minnet om at dette er en utfordring som må løses på europeisk nivå.


En fornøyd gjeng med ordførere fra Telemark etter endt program hos den norske EU-delegasjonen. Her foran EU-kommisjonens kontorbygg ved Schumann. Selfiefotografen snek seg også med på bildet.


Et svært interessant bidrag i programmet ga Fred-Arne Ødegaaard, som er IKT- og forvaltningsråd ved delegasjonen. Han fortalte svært engasjert om det store utfordringene vi står overfor på dette feltet. Til nå har det langt på vei utviklingen handlet om mer og raskere datakraft og ditto muligheter. Videre handler det mer om uoversiktlige veivalg og kompliserte avveininger. Med 28 medlemsland og like mange ulike regelverk å forholde seg til sier det seg selv at dette er krevende. Og det gjelder i like stor grad Norge selv om vi ikke er medlemmer. Så her gjelder det å følge med..

Fred-Arne Ødegaard ga en svært engasjerende presentasjon.
På dagsorden sto også EU's arbeid med fagopplæring, presentert av Jens Bjørnåvold fra Cedefop (European Centre for the Development of Vocational Training)

Et tema som engasjerte gjestene ble presentert av kollega Stig Bang-Andersen og handlet om politikkpakken om sirkulær økonomi. Dette har betydning blant annet for kommunenes avfallshåndtering.

Europarådgiver i KS, Stig Bang-Andersen forklarer hva sirkulær økonomi handler om.

Takk for besøket og vel hjem!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar