onsdag 25. mai 2016

Informativ grafisk gjennomgang av asyl- og innvandringsfeltet i Europa


Vi er kjent med den geopolitiske situasjonen som har gitt rekordøkning av asylsøkere til Europa de senere årene. Dette gjør temaet til det mest presserende i EU sine organer for tiden, og er gjenstand for initiativer fra flere hold. Ikke minst fra EU sine egne organer.

Fremstillingen er hentet fra Europaparlamentets tenketank sin grafiske fremstilling av migrasjonssituasjonen i Europa, og forklarer hvor mange asylsøkere hvert enkelt av landene tar imot i forhold til folketallet
Kommisjonen har flere forslag både til hvordan omfordelingen av flyktninger internt i Europa bør følges opp, hvordan kontrollen av yttergrensene kan forbedres og ikke minst hvordan man kan forbedre håndteringen av fluktveiene til Europa for å unngå de farlige reisene. Det siste er viktig for å redusere markedet for menneskesmuglere.

Europaparlamentet har laget en informativ grafisk presentasjon som forklarer migrasjonssituasjonen i Europa. Denne presenterer de store tall og sammenhenger. Det er liten tvil om at utfordringene er formidable, og at EU så langt har lykkes i liten grad både med sin egen politikk og medlemslandenes oppfølging.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar