torsdag 5. mai 2016

Fint besøk fra Oppland og Hedmark

Fylkesstyrene for KS i Oppland og Hedmark har vært på studietur i Brussel. Både trivelig og interessant besøk. Det som raskt slår en når politikk og kommunale saker og interesseområder diskuteres, er at det er de samme temaene som er på dagsorden i norske kommuner som i Brussel og EU-systemet. Det handler om velferd, miljø, helse, by- og distriktsutvikling osv osv...

Base for møtet var lagt til Osloregionens Brusselkontor i Rue du Luxembourg, med besøk i ESA's lokaler i Rue Belliard og i Norway House i Rue Archimède.

Fredrick Federley sitter for det svenske Centerpartiet i Parlamentet. Han fortalte om arbeidet i Parlamentet, og hvordan de nordiske landene samarbeider om felles interessesaker. Dette nyter også Norge godt av, og Federley ville gjerne hatt oss med i Parlamentet også...

Christina Mørkve er europarådgiver ved Osloregionens Brusselkontor. Hun forteller om arbeidet ved kontoret og hvordan EU-systemet er bygget opp og fungerer. Det som slår en er alle de dyktige unge menneskene som jobber som traineer, praktikanter og rådgivere her.
 
Svenske Karl Törnmarck er europarådgiver ved Osloregionens Brusselkontor. Her forteller han om Horizon 2020, som visstnok er verdens største forskningsprogram. Det skal brukes 80 milliarder (!) euro over 7 år, som er programperioden. Kommuner og regioner kan søke, men fra Norges side har vi ikke vært så ivrige på å melde oss på enda, så her har vi en utfordring.
 
Sånn så første del av programmet ut
 
EU-delegasjonen, ministerråd Knut Hermansen forteller om delegasjonens arbeid. Oda Sletnes som egentlig stor på programmet, hadde forfall. Hun er Norges ambassadør til EU. Og Ingrid Schulerud (kona til Jens) er Norges ambassadør til Belgia, lett å gå i surr, men jeg regner med at de holder orden på det selv..
 
 
Tid til hygge ble det også, her fylkesstyreleder i KS Oppland, Ivar Odnes, som ønsker velkommen til bords på restaurant La Belle Maraîchère, på Place Saint-Catherine. Her ligger det mange gode fiskerestauranter.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar