torsdag 16. juni 2016

Energy efficiency in the building sector

Energy efficiency in the building sector var tema for en workshop Forskningsrådet m.fl, deriblant KS, arrangerte sist mandag. Stedet var Norway House. Formålet var å presentere aktuell kunnskap og legge til rette for å finne partnere til prosjekter som kan være aktuelle for finansiering gjennom Horisont 2020.

Arrangementet ble arrangert i forbindelse med EU's "Sustainable Energy Week" i Brussel. Seminaret ga eksempler på frontforskning innen energieffektivisering i bygninger og ga nyttige råd og tips for hvordan man kan gå frem i en eventuell søknadsprosess for finansiering gjennom Horisont 2020. Seminaret hadde også en workshop-del der man kunne diskutere i grupper for om mulig og finne partnere til aktuelle prosjekter.

Interessant å se hvordan dette fungerer...

Thea Forsberg ledet seminaret med stø hånd. Thea har jobbet som rådgiver i Trøndelags Brusselkontor inntil ganske nylig, og har nå begynt i KS' arbeidslivsavdeling i Norge. Og det er bra!

Lene Lad Johansen fra Omsorgsbygg i Oslo, var en av flere innledere som fortalte om spennende og vellykkede prosjekter. Hun snakket om deres erfaringer med å delta i EU-prosjekter.

Et av eksemplene Johansen brukte..

Gordon Sutherland, Senior Project Advisor i EASME, ga gode råd om søknadsprosessen til Horisont 2020. I Norge har det fra noen forskere vært fokusert på at bare 1 av 10 søknader får finansiering og at dette derfor er spill av ressurser. Sutherland fortalte at mange av søknadene bærer preg av lettvint arbeid med dem. Derfor anbefaler han å bruke de rådgivningsressursene som finnes i søknadsprosessen. Han mener at omtrent 50% av søknader som forholder seg til kravene og prosedyrene når frem.
 
Matchmaking 1
Matchmaking 2

Matchmaking 3
 
 

1 kommentar:

  1. Tillat meg å introdusere LE-MERIDIAN FINANSIERINGS TJENESTER. låneselskapet som gir meg et lån på 5 000 000,00 dollar. Når andre låninvestorer har neglisjert tilbudet mitt, men Le_Meridian Funding Service gir meg suksesslån. De er direkte i lånefinansiering og prosjekt når det gjelder investering. de tilbyr finansieringsløsninger til selskaper og enkeltpersoner som søker tilgang til kapitalmarkedsfond, de kan hjelpe deg med å finansiere prosjektet ditt eller utvide virksomheten din. E-postkontakt :::: lfdsloans@lemeridianfds.com Også lfdsloans@outlook.com eller Skriv på whatsappnummer på 1- (989-394-3740) Good Intend,

    SvarSlett