torsdag 16. juni 2016

Stortinget i EU-parlamentet - og selvkjørende biler


Stortinget har et kontor i Brussel med spesielt ansvar for å følge Europaparlamentet. Kontoret bemannes av seniorrådgiver Per S. Nestande. Jeg var heldig å få et møte med ham i dag. Det var både interessant og nyttig, hyggelig var han også! Ikke minst var det spennende å se parlamentet fra "innsiden". Per tok meg med på en liten omvisning i bygget, som huser de 751 folkevalgte representantene fra EU's 28 medlemsland.

Spennende å se EU-parlamentet fra "innsiden", her sammen med Per Nestande, Stortingets "representant" foran pressesenteret.
Nestande var tidligere nasjonal ekspert i Europaparlamentet, men har de siste fem årene jobbet for Stortinget i Brussel. En kuriositet er det at han tidligere måtte sitte i den norske EU-delegasjonen sine kontorer, men fikk "losji" i selveste Parlamentet da EU fikk fredsprisen.

Han følger sakene som går i Parlamentet og rapporter til Stortinget og komiteene om aktuelle temaer. Noe av dette publiseres i Stortingets EU/EØS-nyhetsbrev. Dette er for øvrig veldig bra og anbefales som lesning for de som måtte være interessert i EU/EØS-spørsmål. Du kan melde deg som abonnent her.

Bonus - selvkjørende biler utenfor parlamentet
Det er ikke uvanlig at det er demonstrasjoner utenfor EU-parlamentet, da gjerne med grupper som vil påvirke EU's beslutninger. I dag var det demonstrasjon av selvkjørende biler. Den nærmeste kjørte rund på plassen uten fører, litt nifst. Et tema som diskuteres for tiden er visst hvordan man skal regulere ansvaret hvis en slik bil forårsaker ulykker...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar