fredag 10. juni 2016

Helle på besøk

Det har vært mye besøk mens jeg har vært her, representanter fra norske kommuner og fylkeskommuner og forskjellige varianter, og av kolleger fra KS. Det har vært både hyggelig og lærerikt uten unntak. Det er likevel ekstra hyggelig å få besøk av familien, og sist helg var det Helle som var på besøk. Hun var høyt oppe (bokstavelig talt, se bildet) etter å ha kjøpt seg ny leilighet i Westye Egebergsgate på St Hanshaugen i Oslo... Godt å få henne "hjem" igjen etter å ha bodd i Zürich vel et år.

Jeg var en snartur i Oslo forrige uke og fikk da være med opp på takterrassen til Helles nye heim i Westye Egebergsgate. Virkelig byens tak med en fantastisk utsikt og grønne områder rundt, på tross av at det er ti minutter å gå til Karl Johan. Hun overtar 1. august.

Og jeg har fin terrasse i Brussel, og hyggelig med besøk av Helle. Justispalasset i bakgrunnen..


Måtte jo vise Helle Maneken Pis, Brussels turistattraksjon nummer to, etter Grand Place. Noen hadde for anledningen ikledt ham kostyme, noe som visstnok er ganske vanlig.

På cafe og spise vaffel, en av Belgias spesialiteter.
 

Waffels får man ellers nesten over alt i Brussel. Sånne gule vaffelbusser er et vanlig syn rundt i byen. Vanlig har det også blitt med militære vakter, se til venstre for vaffelbilen. Selvfølgelig har dette med terroranslagene å gjøre. Tilstedeværelsen er nok noe trappet ned nå etter hvert, men det er fortsatt mange å se. Dette er et aktuelt diskusjonstema her i Brussel - er det nødvendig og er det hensiktsmessig?



Mye godt øl i Belgia. Her Kvakk, som er et gammelt, tradisjonsrikt og populært blondt øl. Serveres i karakteristiske glass i stativ som på bildet

Nok et vaffelbilde, her på marked i Flagey. En til høyre på bildet som kunne tenke seg vaffelen til Helle tror jeg...

Helle får seg en smoothie av ferske frukter ette eget ønske, fortsatt på marked i Flagey



Så var vi på Magritt-museet. Moro på toalettene der...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar